Publicisztika

Heti napirend

Szavazás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Corvinus Crew

Corvinusos politológus hallgatók vagyunk. Politikai publicisztikáinkat és elemzéseinket szeretnénk megosztani a nagy világgal e blog segítségével.

Kapcsolat

Központi e-mail: corvinuscrew@gmail.com

Hírszerző

Nincs megjeleníthető elem

FigyelőNet

Nincs megjeleníthető elem

HVG

Nincs megjeleníthető elem

Népszabadság Online

Nincs megjeleníthető elem

Magyar Nemzet Online

Nincs megjeleníthető elem

Elemzés

2008.05.07. 07:48 | m.ákos | Szólj hozzá!

Az adó(reform) életben tart

Nem csak az államot tartja fenn, hanem az MDF-t is a napirenden az adó, illetve annak csak témája. A hét második napján, kedden, ötpárti egyeztetés volt a demokrata fórum által megfogalmazott Nemzeti Adószabadság Program pontjairól – a pillérei: egyszeri adóamnesztia; az egykulcsos, a 18 százalékos személyi jövedelemadó; a háromkulcsos áfa bevezetése; az örökösödési adó eltörlése. Az elmúlt időszakban – hetekben – a demokrata fórum legpozitívabb témája az adóreform. Okosan megragadta a témát és elképzeléseit beleillesztve – melyekkel azért a pártok jó része egyetért – fontos napirendi témává alakította, mely még a szakmai világ is folyton hangoztat, mivel mindenki az adócsökkentést akarja, egyszerűsítést, ezért máshonnan is jön a reklám. Dávidék tehát szervezői munkába kezdtek, megszervezték az adóreform ötpárti egyeztetősorozatot. Nagyon jó elképzelés. Az első alkalommal csak egyetértettek abban, hogy kell az átalakítás. A keddi napon megállapodtak az örökösödési adó eltörléséről. A lényeg, hogy minél jobban széthúzzák az egyeztetéseket. Minél több beszéd történjen az SZDSZ, Fidesz és MDF között, mert így folyton napirenden lehetnek általuk kialakított témával. Fontos, hogy pozíciójukat véletlenül se engedjék át a szabad demokraták számára, meg kell tartaniuk saját maguknak. Jelen pillanatban ez a legracionálisabb téma, amivel megjelenhetnek, és nem jöhetnek ki belőle rosszul. Rájuk nézve például rossz következményekkel járhat egy előre hozott választás – bár emlegetése fontos -, ezzel szemben az adó(reform) életben tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinuscrew.blog.hu/api/trackback/id/tr53457803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása