Publicisztika

Heti napirend

Szavazás

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Corvinus Crew

Corvinusos politológus hallgatók vagyunk. Politikai publicisztikáinkat és elemzéseinket szeretnénk megosztani a nagy világgal e blog segítségével.

Kapcsolat

Központi e-mail: corvinuscrew@gmail.com

Hírszerző

Nincs megjeleníthető elem

FigyelőNet

Nincs megjeleníthető elem

HVG

Nincs megjeleníthető elem

Népszabadság Online

Nincs megjeleníthető elem

Magyar Nemzet Online

Nincs megjeleníthető elem

Előadás

2008.05.23. 22:16 | CC Member | Szólj hozzá!

A Társadalomelméleti Kollégium és a Humanista Mozgalom szervezésében:
Tomás Hirsch előadása a Közgázon

 

Egy új társadalom reménye Latin-Amerikában Inspiráció Európának?
Tomás Hirsch az újhumanizmus latin-amerikai szóvivője, és elnökjelöltje annak a több mint 50 társadalmi szervezetet tömörítő szövetségnek (Juntos Podemos Más), amely az elmúlt 30 év legszélesebb baloldali és haladó szellemű politikai összefogása Chilében.


Időpont: 2008. május 26-án, 19 óra
Helyszín: BCE III. előadójában (Fővám tér 8.) 19

 

Szó lesz a latin-amerikai átalakulási folyamatokról az Evo Morales bolíviai elnökkel közös erőszakmentes, humanista politikai cselekvés tapasztalatairól a neoliberalizmus, a társadalmi igazságtalanság és az erőszak meghaladásáról egy másfajta szellemiségről, egy új alapokra helyezett egyéni és közösségi cselekvésről.
További információ itt: http://www.humanista.hu/hirsch/

 
Tomás részt vett a Pinochet tábornok katonai diktatúrája elleni erőszakmentes küzdelemben. Egyik alapítója volt a Concertación de Partidos por la Democracia szövetségnek, és ő lett az új-zélandi nagykövet, amikor a koalíció megalakította az első demokratikus kormányt. Három évvel később pártjával együtt kilépett a Concertaciónból és lemondott tisztségéről, amikor a koalíció vezetősége a diktatúrából örökölt gazdasági, politikai és társadalmi modellt kezdte alkalmazni.
2006-ban több mint 25 európai és latin-amerikai országot járt be, hirdette a haladó társadalmi és politikai mozgalmak összefogásának szükségességét, és részt vett olyan regionális integrációs fórumok szervezésében, melyek célja, hogy javaslatokat tegyenek és vonatkozásul szolgáljanak azok számára, akik mély társadalmi változásra törekszenek.
Jelenleg is folyamatosan ösztönzi a latin-amerikai népek integrációját, együttműködési alapokat hoz létre más térségekkel, mert ez elvezethet egy egyetemes emberi nemzethez.

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinuscrew.blog.hu/api/trackback/id/tr6484729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása