Publicisztika

Heti napirend

Szavazás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Corvinus Crew

Corvinusos politológus hallgatók vagyunk. Politikai publicisztikáinkat és elemzéseinket szeretnénk megosztani a nagy világgal e blog segítségével.

Kapcsolat

Központi e-mail: corvinuscrew@gmail.com

Hírszerző

Nincs megjeleníthető elem

FigyelőNet

Nincs megjeleníthető elem

HVG

Nincs megjeleníthető elem

Népszabadság Online

Nincs megjeleníthető elem

Magyar Nemzet Online

Nincs megjeleníthető elem

Sajtófigyelő

2008.04.18. 19:36 | CC Member | Szólj hozzá!

Sajtófigyelő - napilapok
2008. április 18., péntek

Magyar Nemzet

 

Mindenkit figyel a kormány 

 

Gyurcsány Ferenc kormányhatározattal nemzetbiztonsági védelem, titkosszolgálati ellenőrzés alá helyezte a megyei, fővárosi, kerületi és megyei jogú városok önkormányzatait, a közigazgatási hivatalokat, a fővárosi és megyei védelmi bizottságokat, valamint a regionális fejlesztési és területfejlesztési tanácsokat-írja az MN. Ezen rendelkezés egy 2004-es határozat módosított változata, mely akár a telefonok bírósági engedély nélkül való lehallgatását is lehetővé tenné. Idáig ez csak a korábbi határozatban megjelölt objektumok esetén volt lehetséges, például honvédségi,titkosszolgálati, rendőrségi létesítményeknél, vagy éppen a Paksi Atomerőműnél. A Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő tárcanélküli miniszter nevéhez fűződő rendelkezés mindkét oldalon heves ellenkezést váltott ki. A lap formai hiányosságokat emleget: nem szignálta a miniszterelnök, nincs rajta a kiadmányozó aláírása sem, valamint hiányzik az iratkezelési záradék. Kósa Lajos és Demeter Ervin hétfőn interpellálni kívánja Szilvásyt. Debrecen polgármestere szerint törvénysértő tevékenységbe kényszerítik a titkosszolgálatokat, s ezen állítását kormányzati dokumentumokkal tudja igazolni. Az ügy érdekességét adja, hogy Szili Katalin házelnök szerint a házbizottságnak részletesen foglalkoznia kell az üggyel, ugyanis az szolgálati titkot érint, így az interpelláció és az arra adott válasz idején könnyen lehet, hogy zárt ülést rendelnek el. 

 

Elherdált százmilliárdok 

 

Az írás a MÁV Zrt. anyagi hátteréről szól. A lap az Állami Számvevőszék jelentésére hivatkozik: 2002-2007 között sokszorosára nőtt az adósságállománya a cégnek, valamint vagyonát is elvesztette. Az ÁSZ májusra ígéri a végleges dokumentumot, azonban az eljuttatott jelentésből kiderül, hogy a vezetők milliárdos károkat okoztak félresikerült döntéseikkel, mint például a MÁV Cargo Zrt.-be behozott tehervagonok, mely önmagában 1,5 milliárdos vagyonvesztést jelent. Erre az ötéves időszakra 80 milliárdos működési veszteséget produkált a MÁV, mely 314 milliárdos adósságot eredményezett, mely állapot közelít a fizetés- és hitelképtelenséghez. Az állam mintegy 300 milliárdot adott tavaly a MÁV-nak. A felvett hitelállomány 2007-re 124,2 milliárd forintra ugrott, az állami kezességvállalás 14-ről 77%-ra nőtt.

  

Közlekedés helyett sztrájk és káosz 

 

Tegnap éjféltől egésznapos sztrájk lépett életbe. Csak az éjszakai járatok járnak, a munkát csak a BKV saját alvállalkozói vették fel, ez körülbelül 7%-os forgalmat jelent. A káosz miatt az iskolák oktatási szünetet rendeltek el, a kórházak meghosszabbították ügyeletüket, a Magyar Posta pedig autókkal, mikrobuszokkal szállítja majd a postásokat. Demszky Gábor szerint a probléma a helyben maradó szja csökkenése, és az inflációt nem követő állami támogatás. Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint Demszky a személyes felelőse a sztrájk kirobbantásának: nem tárgyal a szakszervezetekkel, míg a megoldást az államtól várja. Az ellenzéki vezető szerint a megoldás a törvények betartása, a metróberuházás átgondolása, valamint a parkolási bevételek megteremtésze volna.

 

A Nemzet külön cikkben foglalkozik a sztrájkkal, különös hangsúlyt fektetve a szakszervezetek követeléseire és a BKV ajánlatára. A követelések között szerepel többek között járatritkítási terv visszavonása, létszámleépítés felfüggesztése, valamint a BKV anyagi hátterének stabilizálása. A cég új paraméterkönyv kidolgozásáról egyeztet az érdekképviseleti szervekkel, eláll a 300 fős beígért létszámleépítéstől, valamint konzultációkba kezd a finanszírozás kérdéseiről. 

 

Kóka felajánlotta helyét Kunczénak 

 

Kóka János jelenlegi pártelnök Kuncze Gábor visszatérése mellett kardoskodik. Kijelentette, ha a júniusi tisztújításon elindul a volt pártelnök, Ő kimarad a megmérettetésből. Az ügy előzményéhez hozzátartozik, hogy Konrád György Kossuth-díjas író az ATV Friderikus most című műsorában reményét fejezte ki, hogy Kuncze visszatér, Ő ugyanis képes lenne egységet teremteni a bomladozó pártban. Az SZDSZ-es Bőhm András szerint ez annak a jele, hogy a jelenlegi elnök nem tud úrrá lenni a párton belüli problémákon, míg más források ellentmondásosnak tartják, hogy a megújítás hirdető Kóka visszahozná az egykori pártelnököt. 

 

Bukás Brüsszelben 

 

Brüsszelben tegnap uniós jogszabályba ütközőnek találták és megsemmisítették az egyik tervezett hazai intézkedést. Csak a Magyar Exporthitel Biztosító (Mehib) nyújthat állami exporthitel-biztosítást a kkv-knak, a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) banki garancia termékét elutasította az Európai Bizottság. Neelie Kroes versenypolitikai biztos szerint ez korlátozta volna a határokon átnyúló versenyt, de ez az uniós belső piac szempontjából elfogadhatatlan. Az Eximbank rövid lejáratú hitel-garanciát nyújtott volna a magyar kis cégeknek, ha exportot segítő hiteleiket nem tudják visszafizetni a bankok számára. Az Európai Bizottság közleménye leszögezi, ilyen biztosítás csak akkor adható, amikor a külföldi vevő az exportált árut nem fizeti ki, és nem áll rendelkezésre magánbiztosítás, valamint a felszámított biztosítási díj kellően magas.  

 

Panasznap a kormányfővel 

 

Tanácskozást tartott a miniszterelnök, melynek témája egy kisebbségi kormány programjának „szakmai-társadalmi” előszűrése. A fórum fő témája az Új tulajdonosi program volt.A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szerint az embereknek tisztában kell lenni azzal, hogy a részvényvásárlás kockázatot is rejt magában. Panaszkodtak az oktatásban megjelenő tankönyvekről is, melyek szerintük nem adnak megfelelő tudást például a későbbi mérnököknek sem. De gondok vannak az iskola-és óvoda bezárásokkal is. Keller László hangsúlyozta, hogy a részvényvásárlások kedvezményekkel mehetnek végbe, bár a piaci árhoz igen közel. Keller szerint a konzultáció egy új stílus kezdete. A jövő héten folytatódnak a konzíliumok.  

 

Közös nevező az MDF-fel 

 

Ötpárti konszenszus fogadta az MDF adócsökkentési javaslatát-írja az MN. A részletekben azonban nincs közös nevező. A Fórum  adóamnesztiával kezdené, melyet Csaba László közgazdász például kifejezetten rossz ötletnek tart, mert legitimálná a múlt helytelen magatartásait. Szerinte az egykulcsos adó támogatható, mert a törvény előtti egyenlőséget szimbolizálná, de szerinte az adóreform önmagában nem elegendő. További javaslata az MDF-nek az örökösödési adó eltörlése, mely több támogatásra számíthat. 

 

Simicska beperli Dávid Ibolyát 

 

Becsület és jó hírnév megsértése miatt személyiségi jogi pert indít Dávid Ibolya ellen Simicska Lajos volt APEH elnök. A perindítás oka, hogy a parlament hétfőn nem szavazta meg Dávid Ibolya mentelmi jogának felfüggesztését, így büntetőeljárás nem indítható ellene. Az MDF elnöke korábban a Fidesz pénztárnokaként aposztrofálta Simicskát, többek között a párt-és kampányfinanszírozás kifehérítésével vádolta. A volt APEH vezető nyílt bocsánatkérést vár a per végén.

  

A pártok előtt az OCÖ-féle gárdajavaslat 

 

Zárt ajtók mögött látta vendégül az OCÖ az öt parlamenti pártot. A téma egy, a félkatonai szervezetek betiltását célzó törvény megszületésének megtárgyalása volt. A Magyar Gárdát alapító Jobbik előszeretettel használja a cigánybűnözés szót, ez motiválja az OCÖ-t. De gondok vannak a az OCÖ-n belül is: Dancs Mihály elnökhelyettest nemrég első fokon három és fél évre ítélte a bíróság csalás vádjával, de sem Kolompár Orbán elnök, sem más nem szólította fel Őt lemondásra. A megbeszélésen csak a rasszizmus elítélésében volt konszenzus. Teleki László (MSZP) és Mohácsi Viktória (SZDSZ) kifejezte elkötelezettségét a szélsőségekkel szembeni törvényalkotás iránt, Varga József (Fidesz-KDNP) és Pettkó András (MDF) szerint a jelenlegi szabályozás elégséges lehetne. A probléma okát a törvények érvényesülésének hiányában és az állami szervek felelősségében kell keresni. 

 

Gyurcsány a Népszavát is megvédi 

 

Gyurcsány Ferenc tegnap a Klubrádióban bejelentette: ott lesz a Népszava székháza előtt, hogy megvédje a „demokratikus értékeket” a „gój motorosok” tervezett tüntetésén. A demonstráció oka, hogy a lap munkatársa, Andrassew Iván egy cikkében „fölfújt hobbirobogós cicahordáknak” nevezte az egyesületet. A válasz: április 29-én felvonul a szervezet a szerkesztőség előtt. A lap meghívta a „baloldali motorosokat”, a „gyalogzsidókat”, a „gördeszkás cigányokat”, és a „rolleres melegeket”. Várják továbbá a kormányfőt, a házelnököt és az államfőt is.  

 

 

Népszabadság 

 

Megálló a fővárosban 

 

A címlapon a mai BKV sztrájkkal foglalkozik a Népszabadság. A szakértők szerint most és a későbbiek folyamán is szüksége van a BKV-nak az évi 20 milliárd forintos kiegészítésre, ha a következő években is hasonló színvonalat kíván fenntartani a vállalat a tömegközlekedésben. Az eset kapcsán a legnagyobb ellenzéki párt képviselői a fővárost, míg a főváros a kormányt bírálja. Megoldási tervként két lehetőséget lát a napilap: a főváros és a kormány közösen beszáll a támogatásba, vagy a járatritkítási koncepciót muszáj lesz véghezvinni. A cikk a várható közlekedési káoszra is felhívja a figyelmet. 

 

Kuncze, come back! 

 

A címlap másik írása az SZDSZ elnökválasztásának új fejleményével foglalkozik. Kóka János pártelnök tegnap bejelentette, hogy szeretné rávenni Kuncze Gábort, hogy vegye vissza a pártvezetését, mivel ebben a nehéz helyzetben szükség lenne a higgadtságára és tapasztalataira. Az érintett korában már elmondta: nem kíván ismét pártelnök lenni, de Kóka János felvetéséről még nem nyilatkozott. Fodor Gábor szintén nem kommentálta az új fejleményt, azonban az SZDSZ egyik internetes oldalán már elindult egy aláírásgyűjtés Kuncze, come back! címmel. A cikkben még szó esik a koalíciós felek tárgyalásáról az egészségügyi intézményekben elfoglalt szabad demokrata pozíciók esetleges megtartásáról. 

 

Széthullik vagy megmenekül a közlekedési vállalat? 

 

A cikkben a nagyvárosi közlekedés külföldi megoldásaival is foglalkoznak. Az európai nagy városokban természetes, hogy ez a közösségi szolgáltatás nem nyereséges, azonban ott nincsenek is ilyen elvárások a cégekkel szemben, hanem a tulajdonos fizeti a nagyberuházásokat. Demszky Gábor főpolgármester 18,5 millirárd forintos többlettámogatást szeretne a kormánytól, ám Kiss Péter kancellária miniszter a 2003-as megegyezésre hivatkozva elutasította a javaslatot. A cég a pénzügyi nehézségek miatt darabjaira is hullhat, így kerülhet majd értékesítésére áll a cikkben. 

 

Sztájk, nem csak munkaadó ellen  

 

Tóth András az MTA Politikatudományi Intézet főmunkatársa kiemelte a BKV és a MÁV estében nem csak a munkaadót, hanem a fogyasztót is sújtja a szolgáltatások elmaradása. A megoldást abban látja, hogy a szektorban lévő monopolhelyzetet átváltják versenyszituációra. A kompromisszum kialakulásának nehézségeire is rámutatott, mivel véleménye szerint itt egy bértárgyalásnál nehezebb helyzet alakult ki. A fenntartható finanszírozás követelése esetén nehezebb a megegyezés. 

 

Bontják a luxusprofitot 

 

„Az Európai Bizottság várhatóan néhány héten belül felkéri a magyar kormányt az erőművekkel régebben kötött összes hosszú távú áramvásárlási szerződés egyoldalú felmondására” - közölte a lappal Mártha Imre, a vevőoldalon álló állami Magyar Villamos Művek (MVM) vezérigazgató-helyettese a Magyar Energia Hivatal (MEH) bejelentése nyomán. Az Európai Bizottság azt vizsgálja, hogy erőmű-privatizációkhoz kapcsolódó megállapodások révén az erőművek részesülnek-e az unió szabályaiba ütköző úgynevezett bújtatott állami támogatásban. „Egy másik eljárásban azt tekintik át, hogy az MVM honi piaci ereje és kivételes áram-nagykereskedelmi helyzete akadályozza-e a szabad verseny kialakulását. 

 

A főbírói poszt lehet az államfő újabb kudarca 

 

A lap rövid hírben közli, ha Sólyom László köztársasági elnök nem szakít eddigi jelölési gyakorlatával, akkor a Legfelső Bíróság elnöki pozíciójának várományosaként említett Baka András sem kaphatja meg a szükséges parlamenti támogatást. 

 

Dobrev Klára: Több százezer anyát zárunk a panellakásokba 

 

Dobrev Klára a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában elmondta: csak központi költségvetésből nem lehet a nők életét javítani, ezt mutatja a gyes és gyed kudarca. A megoldás kulcsát a bölcsődei férőhelyek létszámának növelésében látta, illetve a gyermekek korai fejlesztésében, valamint a kérdésben civil nyomás erősségére hívta fel a figyelmet, amely szakítana a korábbi tendenciákkal, ami szerint a nők több éven át otthon maradnak gyermekükkel. Véleménye szerint a régi nagycsaládi környezet már eltűnt, így az ingergazdag környezetet már nem biztosíthatják otthon. 

 

Kasszasiker prolongálva 

 

„Tart az egészségügyi reform eddigi lépéseiből következő kasszasiker: az egészségbiztosítási alapban az első negyedév zárása után 34,3 milliárdos többlet van” – áll a cikk a bevezetésében. A bevétel növekedés magyarázata a járulékfizetők számának növekedése, a gyógyszergyártók és -forgalmazók befizetései, valamint a kórházi napidíjból és vizitdíjból származó befizetések. 
 

 

Magyar Hírlap 

 

Hiányban jók vagyunk 

 

A vezető hír az első negyedév államháztartási hiányával foglalkozik, amely elérte a GDP 1,9 %-át. Az éves hiányterv a GDP 4%-a, a Pénzügyminisztérium szerint a hiánycél tartható. Emellett a szaktárca nyilvánosságra hozta, hogy 53 milliárd forinttal költ többet adósságszolgálatra, mint azt korábban tervezte. 

 

Magyarországon most esélytelen a bérfelzárkózás 

 

Január–februárban 1,7 százalékkal csökkent Magyarországon a reálkereset a múlt évi bázishoz képest, míg a bruttó átlagkereset 197 ezer forint volt a KSH adatai szerint. A cikkben megszólaltatott Munkástanácsok Országos Szövetségének képviselője szerint csak hitegetés maradt az EU-csatlakozás előtt beígért uniós bérfelzárkózás. 

 

Sztrájkolnak a BKV dolgozói, megbénult a főváros 

 

A címlapon foglalkozik ismét a sztrájkkal a Magyar Hírlap, illetve több BKV-val kapcsolatos írás is megjelent a lapban. A Fővinform a közlekedés megbénulását várja a sztrájktól, míg a fővárosi jegyző az autósok és a tömegközlekedéssel utazók összefogását reméli. Tiba Zsolt azt szeretné, ha az autósok felvennék a buszmegállókban várakozókat. A cikkben megemlítik 133 fővárosi iskola rendelt el szünnapot a sztrájk miatt.  Tarlós István a fővárosi vezetést bírálta a BKV-ban kialakult válságért. 

 

Kóka visszahívja az SZDSZ élére Kuncze Gábort 

 

„A pártszakadás elkerülése érdekében visszaadná Kuncze Gábornak az SZDSZ elnöki székét Kóka János jelenlegi elnök, ő pedig inkább parlamenti frakcióvezető lenne, és a pártépítésben segítene.” – áll a címlapon található cikkben. A Kuncze Gábor még nem nyilatkozott az ügyben. A szocialisták politikusai is szívesen látnák viszont a volt pártelnököt, mivel 18 évig eredményesen tudtak együtt dolgozni Kuncze Gáborral. A szocialisták közül többen Kóka János személyében látják az együttműködés akadályát. Több szocialista platform viszont a miniszterelnököt kritizálta és Gyurcsány Ferenc leváltásában látják a megoldást. 

 

Kósa: a kormány megfigyeltetné a politikai elitet 

 

A kormány a politikai elit titkosszolgálati eszközökkel történő lehallgattatására készül – mondta Kósa Lajos a birtokában lévő, a kormányzattól származó dokumentumokra hivatkozva. Szilvásy György képtelen vádaskodásnak nevezte az ellenzéki felvetést, amely szerint titkos kormányhatározat rendelkezne erről. Elképzelhető, hogy az Országgyűlés jövő heti munkája során zárt ülést kell elrendelni, amíg a miniszter válaszol az interpellációra, mert szolgálati vagy államtitkok hangozhatnak el. Erre még nem volt a parlament történetében. 

 

Felülvizsgálják az Új Magyarország fejlesztési tervet 

 

Felül kell vizsgálnia a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek (NFÜ) az uniós támogatások elosztásának kereteit – döntött a fejlesztési terv végrehajtását felügyelő eseti bizottság, mivel szerinte több uniós támogatást kellene a gazdaság felpörgetésére fordítani. Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter úgy látja, hogy az elvi lehetőség adott a források átcsoportosítására, de erre Brüsszelnek is igent kell mondania. 

 

Ötpárti alkudozás csekély eredménnyel 

 

Az MDF kezdeményezésére létrejött ötpárti tárgyalás eredményeiről számol be a cikk. A Fidesz és a KDNP fenntartásait fogalmazta meg a javaslat kapcsán , mivel a két párt a családi adózás híve. Az MSZP és az SZDSZ az adórendszer egyszerűsítésben egyetértett az MDF elnökével, ám neki is akadtak kétségeik, mivel az MSZP a költségvetési egyensúly megtartását hangsúlyozta, míg az SZDSZ a kiadáscsökkentéssel párhuzamos lépéskre hívta fel a figyelmet. Dávid Ibolya, az MDF elnöke elmondta: „Az MDF adóprogramjában megfogalmazott célokkal és a helyzetelemzéssel egyetértettek a pártok" – idézte tárgyalás után adott nyilatkozatot a napilap. 

 

Nagy bajban van Molnár Gyula, válik a koalíció Újbudán 

 

Az SZDSZ frakciójából kilépő Hajdu László függetlenként folytatja munkáját az újbudai képviselő-testületben, így 19-19 számú szavazategyenlőség alakult ki kerületben. Kupper András, a Fidesz frakció vezetője szerint sor kerülhet előrehozott választásra is, azonban Molnár Gyula polgármesternek még vannak lehetőségei a többség biztosítására.

 

 

Népszava

 

Ígérték, megtartják: sztrájk

 

A városvezetés vállalta, hogy a BKV hosszú távú finanszírozása érdekében tovább egyeztet a kormányzattal, és kidolgoz egy pénzügyi koncepciót is a vállalat biztonságos fenntartására. Demszky Gábor, főpolgármester szombaton 3 minisztériummal is tárgyal, hogy meggyőzze a kormányt, adjon több pénzt. Reméli, hogy meg tudnak egyezni, annál is inkább, mert nem szeretné, ha budapesti kórházakra, iskolákra és szociális intézményekre költött pénz kellene elvennie és a BKV-nak adnia.

 

Kevesen múlott, hogy a szakszervezetek lefújják a BKV sztrájkot. Két főpolgármester-helyettes a sztrájk szervezésének közepén küldött írásos nyilatkozatban garanciát vállalt a szakszervezetek fő követeléseinek teljesítésére.

 

Ötpárti egyeztetés az adókról

 

Adócsökkentést valamennyi párt akar, de a részletekben eltérnek egymástól az álláspontok. MDF szerint nincs idő a jelenlegi adórendszer foltozgatására, átfogó átalakításra van szükség, melyet a fideszes Tállai András is hangsúlyozott. Továbbra is a családi adózást szorgalmazza a Fidesz. MSZP és SZDSZ úgy véli, más szempontok szerint kell megvalósítani az adócsökkentést.

 

Tallai állítása szerint a parlamentben működő öt párt vette át a kormány feladatát.

 

Barack Obama nyert a televíziós vitában

 

Hillary Clinton és Barack Obama az utolsó tévévitáját tartotta szerda este a pennsylvaniai előválasztás előtt. A volt First Lady első alkalommal kényszerült kimondani, hogy Obamának esélye lehet legyőzni a republikánus John McCaint.

 

Obama próbálta érdemi politikai problémákra terelni a vitát, de a műsorvezetők a két jelölt félreérthető megjegyzéseit, kínos botlásait idézték.

 

Gyorsfelmérések szerint a tévévitát elég nagy fölénnyel Barack Obama nyerte.

 

Együttműködés, programok mentén

 

Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök rádióinterjúban blogbejegyzésben és a parlamentben tartott közmeghallgatáson hangoztatta tegnap, hogy a kisebbségi kormánynak programok mentén kell együttműködnie, megállapodnia, s erre elsősorban a szabad demokratákkal van lehetőség.

 

A cikk írója a parlamentben tartott Munka, tudás, tulajdon program közmeghallgatását részletezi. Említi a különböző civil szervezetek elképzeléseit, melyre Gyurcsány Ferenc úgy reagált, hogy a tehercsökkentésre csak a szociális ellátások szűkítése eseten van lehetőség, azt pedig nem szeretné a kormány.

 

Kóka János azt szeretné, ha Kuncze Gábor lenne az elnök

 

Kóka János visszahívja pártelnöki tisztségbe Kuncze Gábort. Már tavaly is igyekezett meggyőzni Kunczét, hogy folytassa pártelnökként. Az SZDSZ elnöke szerint fontos, hogy a konstruktív ellenzékre készülő liberális pártban Kuncze ismét vezető szerepet töltsön be. Kóka mellett mások is szeretnék a volt pártelnök visszatérését.

 

Orbán csak az együttműködési szándékot jelezhette Katarban

 

Kaderják Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem Energiagazdasági Kutatóközpontjának a vezetője nyilatkozta, hogy Orbán Viktor csupán biztosította a katari vezetést a jövőbeni együttműködési szándékról a cseppfolyós gáz importjával kapcsolatban. Folyékony gáz behozataláról a korábbi és jelenlegi miniszterelnök is egyetért.

 

Nyakó István, az MSZP szóvívője szerint az állítólagos katari gázvásárlás is csak az üzlet megvalósításában érdekelt cégnek hozna hazsnot, a magyar háztartások súlyosan ráfízetnének.

 

Már nem csak papíron létezik a szociáldemokrata párt

 

Országos pártértekezletet tart az Magyarországi Szociáldemokrata Párt, ahol módosítják az alapszabályt és szó lesz a hogyan továbbról is, hiszen egyre erősebb a párt. Az új belépők között vannak régi MSZDP tagok, illetve MSZP-ből átlépettek. A pártelnök bízik abban, hogy ha a párt növekedése a jelenlegi ütemben folytatódik, 2010-ben önállóan bejuthat a parlamentbe. Ha mégsem érzik majd úgy, hogy egymaguk át tudják lépni a parlamenti küszöböt, akkor kapcsolt listán a szocialistákkal kívánnak mandátumhoz jutni.

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinuscrew.blog.hu/api/trackback/id/tr86431922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása