Publicisztika

Heti napirend

Szavazás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Corvinus Crew

Corvinusos politológus hallgatók vagyunk. Politikai publicisztikáinkat és elemzéseinket szeretnénk megosztani a nagy világgal e blog segítségével.

Kapcsolat

Központi e-mail: corvinuscrew@gmail.com

Hírszerző

Nincs megjeleníthető elem

FigyelőNet

Nincs megjeleníthető elem

HVG

Nincs megjeleníthető elem

Népszabadság Online

Nincs megjeleníthető elem

Magyar Nemzet Online

Nincs megjeleníthető elem

Konferencia

2008.05.11. 10:28 | CC Member | Szólj hozzá!

A DEMOS Magyarország Alapítvány és a Magyar Vasúti Hivatal tisztelettel meghívja a MAGYAR ÉRDEK A BALKÁNON című konferenciájára.

A konferencia helyszíne és időpontja:
A38 Állóhajó, Budapest, Petőfi-híd budai hídfő
2008. május 29. 13.00-16.30 óra, regisztráció és állófogadás 12.00 órától.


A Balkán kifejezés a magyar közbeszédben rendre szitokszóként jelenik meg. A szétesés, a káosz és a fejletlenség szinonimájaként találkozunk vele a médiában és a politikai kommunikációban. Kevés szó esik azonban a Balkán másik, pozitív arcáról – multikulturalizmusáról, európai értékekben való gazdagságáról és jelentős gazdasági, általános fejlődési potenciáljáról. A közös kulturális örökség mellett a Balkán Magyarország számára stratégiai lehetőségeket is jelent, ezért a közbeszédben haladéktalanul az őt megillető helyre kell, hogy kerüljön.

A DEMOS Magyarország és a Magyar Vasúti Hivatal ezt a célt szem előtt tartva indítja útjára Balkán-projektjét, amelynek keretében együttműködésre hívja a térséggel foglalkozó kutatókat, szakértőket a magyar gazdaság- és közlekedésdiplomácia szakmai megalapozottsága, illetve helyes súlypontjai megfelelő megjelenése érdekében. a közpolitika-alkotásban és annak napi végrehajtásában.

Az együttműködés első lépése indító konferenciánk, ahol a Balkán definíciójával, és az ottani magyar szerepvállalással kapcsolatos különböző véleményeknek, tapasztalatoknak és az ezekre adott reflexióknak kívánunk hangot adni. A konferencia elsősorban a jelen helyzet meghatározására, illetve okainak feltárására koncentrál. A projekt keretében a témában még az év második felében elkészül egy tanulmány, az év végén pedig egy nemzetközi konferencia résztvevői adnak választ az első által felvetett és nyitva hagyott kérdésekre.

Előadóink: Márkusz László – Az Európai Unió Tanácsának politikai elemzője, korábban a Külügyminisztérium Balkán-szakértője, Erdősi Ferenc – a politikának a Balkán közlekedésének alakulásában játszott szerepével is foglalkozó földrajztudományi kutató , Banai Károly – Kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkár, Makai Bence – a Crnogorski Telekom Igazgatóságának korábbi elnöke. Korreferátumot tart Kautz István – a MASPED Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szabó András a GySEV igazgatósági elnöke és Horváth László a CER elnöke.

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérem, részvételi szándékát jelezze a rendezveny@demos.hu címen. További információk, a konferencia részletes programja folyamatosan frissítve megtalálható a www.demos.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinuscrew.blog.hu/api/trackback/id/tr4463484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása